-
Priprema20 min
-
Kuhanje1h 30 min
-
Broj osoba8
Sastojci
Koraci
Kremasti krompir sa sirom i mlijekom možete poslužiti kao prilog uz svako jelo. Poslužite uz omiljeno meso i uživajte.
Pećnicu zagrijati na 160°C.
Rešetku pećnice smjestiti na dno.
Sir naribati.
Krompir oguliti i izrezati na tanke kriške.
U šerpu dodati mlijeko, bijeli luk i krompir.
Kuhati na jakoj temperaturi, a nakon što zavri smanjiti temperaturu i kuhati još 3 minute.
Maslacem premazati pekač.
Uz pomoć šupljikave kašike 1/3 krompira ravnomjerno rasporediti u pekač, začiniti biberom i soli, a zatim rasporediti 1/3 sira.
Postupak ponoviti još dva puta.
Preliti mlijekom iz šerpe i vrhnjem.
Peći oko 90 minuta.
Izvaditi iz pećnice i ostaviti da se malo ohladi a zatim poslužiti.
Zapečeni krompir s mlijekom
Sastojci
Follow The Directions
Kremasti krompir sa sirom i mlijekom možete poslužiti kao prilog uz svako jelo. Poslužite uz omiljeno meso i uživajte.
Pećnicu zagrijati na 160°C.
Rešetku pećnice smjestiti na dno.
Sir naribati.
Krompir oguliti i izrezati na tanke kriške.
U šerpu dodati mlijeko, bijeli luk i krompir.
Kuhati na jakoj temperaturi, a nakon što zavri smanjiti temperaturu i kuhati još 3 minute.
Maslacem premazati pekač.
Uz pomoć šupljikave kašike 1/3 krompira ravnomjerno rasporediti u pekač, začiniti biberom i soli, a zatim rasporediti 1/3 sira.
Postupak ponoviti još dva puta.
Preliti mlijekom iz šerpe i vrhnjem.
Peći oko 90 minuta.
Izvaditi iz pećnice i ostaviti da se malo ohladi a zatim poslužiti.
Ocijeni